KATALÓGUSOK

Realtherm kültéri és beltéri nyílászáró katalógusok

Nagymúltú építőipari vállalkozásunk legújabb profilja a (Realtherm) ablakok forgalmazása és beszerelése az ország egész területén.
Ma az épületek kivitelezésénél egyre nagyobb hangsúlyt nyer a környezettudatosság, nemcsak az ipari, hanem a magánszektorban is.

Termék katalógus letöltések

Gyors ablak kisokos

1Légkamra
Magyarországon a ma forgalomban lévő ablakoknál minimum 5 légkamra található. A légkamra a profil belsejében lévő "üreg". Minél több a légkamra és minél szélesebb a profil ( akár 90 mm) annál jobb a hőszigetelése a műanyagnak. Minimum 70 mm szélesek a profilok, termékeim között maximum 84 mm. A szélesebb 88 - 90 - 92 mm ablakprofilú nyílászárókat alapból 3 rétegű üveggel kínálják és áruk 30-40%-el lehet drágább..
2Üveg
Az üvegeknél alapban 4 mm vastag egy-egy üvegtábla. A 2 rétegű üveg 4mm üveg - 16 mm léghézag - 4mm üvegből tevődik össze, hőszigetelési értéke minimum 1.1 értékű. A léghézag argongázzal van kitöltve. Az üvegek ragasztott távtartókkal vannak egymástól távol tartva, amelyek fémből vagy műanyagból készülnek. A műanyag távtartósnak nem számottevően, de jobb a hőszigetelése. A felárral számolt 3 rétegű üvegeknek a közbeiktatott léghézagnak és plusz üvegnek köszönhetően sokkal jobbak a hang és hőszigetelésük. Az üvegezések jelentős felárral még variálhatóak vastagabb üvegekkel és egyéb speciális hang, vagy napfényvédő és egyéb reflexiós üvegezésekkel is.
3Vasalatok
A vasalatokban nincs jelentős eltérés minőségben és funkciójuk ellátásának szempontjából. A résszellőző funkciót minden vasalat alapból tudja. A kapható ablakokban alapbiztonsági vasalatok vannak. Az alapbiztonsági vasalat jellemzője az ugyanannyi számú záródási pont és görgő kialakítási forma. A kérhető fokozottabb biztonsági besorolású vasalattal ellátott ablakok drágábbak, de nem minden gyártó foglalkozik ezek alkalmazásával.
4Kiegészítők (Redőny)
Redőny előkészítés, vagy más néven toktoldózás azért szükséges, hogy az ablak oldalán lévő toldóban vezetjük be a redőny kezelő gurtnit az ablak tetején lévő műanyag széles toktoldó elem pedig inkább esztétikai szempontból fontos, hogy belülről ne a redőny belsejét nézegessük, valamint kívülről is szebb látványt nyújt, ha nem az üvegfelületet takarja a redőnydob.
5Színes profilok
A szines profilok változó felárral kaphatóak, egyoldali színes esetében 20-30%, két oldali szines esetében 30-50% közötti változnak a plusz számolt költségek.
6Párkány fogadó
A párkányfogadó egy speciális műanyag profil, amely az ablak aljára kerül felszerelésre. A neve is mutatja, hogy a külső párkányt és a belső könyöklő felhelyezésének megkönnyítését hivatott elősegíteni. A fogadó profil alkalmazásával esztétikusabb a könyöklő kinézete, valamint kívül a lecsepegő csapadék nem folyik be az ablak alá, hanem a külső párkány azt levezeti.
7Vízkifolyó rés
A vízkifolyó rés a műanyag ablaktokon kívül és alul látható. A belső lecsapódó párát hivatott kivezetni a profil belsejéből. A pára a kinti és a benti hőmérséklet különbség hatására alakul ki, működésében és hőszigetelésében az ablakot nem befolyásolja.
8Egyedi gyártás
Az egyedi gyártású ablakoknak nincs felára, az ablakárakat a gyártók által kiadott árlista alapján számoljuk.
9Funkciók
A nyílászárók funkciók szerinti elnevezése: fix ablak, tokosztott fix ablak, nyíló ablak, nyíló-bukó ablak, kétszárnyú ablak, kétszárnyú tokosztott ablak, toló ablak, kör ablak fix vagy nyíló, nyíló erkélyajtó, nyíló-bukó erkélyajtó, kétszárnyú erkélyajtó, toló-bukó erkélyajtó, toló-emelő erkélyajtó, átmenő kilincses és záras erkélyajtó, befelé nyíló bejárati ajtó, kifelé nyíló bejárati ajtó, kétszárnyú bejárati ajtó befelé, vagy kifelé nyíló.
10Küszöbök
Küszöbök, erkélyajtónál tokküszöbös, vagy alumínium küszöbös kivitelűek vannak. A tok, vagy műanyag küszöb árban olcsóbb az alumíniumnál. Bejárati ajtóknál alumínium, hőhídmentes küszöbről beszélünk. A toló-bukó erkélyajtóknál csak tokküszöbös, míg a toló-emelő erkélyajtónál csak alumínium küszöbösről beszélhetünk.

Kérjen ingyenes ajánlatot